Appartementen | Welten Woongebouw

Het wooncomplex “Weltertuyn”ligt midden in de Heerlense wijk Welten. Zoals als alle Vita Plus wooncomplexen ligt de “Weltertuyn” bij het sociale centrum van het dorp met alle noodzakelijke voorzieningen en grenst dit luxe wooncomplex tevens aan een parkachtige omgeving met hoge landschappelijke waarde, de Weltervijver, de beekzone en de Lorenhof. De “Weltertuyn” ligt op een zichtlocatie te midden van authentieke bebouwing. Bij het ontwerp van dit vrijstaande complex is veel aandacht besteedt aan de inpassing in het bestaande straatbeeld, de parkachtige omgeving en de privacy. De ”Weltertuyn” is stijlvol, eigentijds, elegant en royaal met veel aandacht voor vormgeving en afwerking.

Het complex is gelegen rond een besloten binnentuin, de hof, en is georiënteerd op het zuiden en waarborgt zon, licht en lucht.
De ´Weltertuyn´bestaat uit drie gebouwdelen, een gebouwdeel met acht appartementen in drie woonlagen langs de Weltertuijnstraat; een gebouwdeel langs de groenzone met acht appartementen in vier woonlagen en een gebouwdeel met vier appartementen in twee woonlagen, als verbindend element.

Alle gevels zijn van hoogwaardige architectonische kwaliteit en voorzien van in het oog springende details als raampartijen, inpandige terrassen met deels glazen balustrades. Kleurgebruik en hoogwaardige materialen geven extra allure aan het gebouw. De gevels zijn afgewerkt in wit lichtgrijs stucwerk met vaal blauw gekleurde kozijnen. Aan de aanleg van het complex, de royale hoofdentree en andere gemeenschappelijke ruimten wordt de grootst mogelijke zorg besteedt.

De hoofdentree is gelegen aan de Weltertuijnstraat. Via deze entree is de entree van het vrijstaande gebouwdeel aan het park bereikbaar. Aan de hoofdentree zijn zes privé bezoekersparkeerplaatsen en de overdekte containerruimte gelegen. De parking is half verdiept voorzien in het souterrain evenals de ruime eigen bergingen, de fietsenstalling en het oplaadpunt voor scootmobielen. Er is vanuit het souterrain middels 2 liften en aangrenzende trappenhuizen toegang tot de bovengelegen appartementen. Het gebouwdeel aan de Weltertuijnstraat waarvan de eerste woonlaag op circa een meter boven het maaiveld begint, heeft twee appartementen op de begane grond en telkens 3 appartementen op de 1e en 2e verdieping. Vanaf de terrassen aan de straatzijde kunt u optimaal genieten van de bezonning en het levendige straatbeeld. De slaapvertrekken zijn aan de rustige hofzijde gelegen, en geven interessante doorkijken naar het parkachtige landschap. De vier appartementen in het verbindende gebouwdeel kenmerken zich door een oriëntatie op de hof, het rustige wonen, de royale buitenruimte op de begane grond aansluitend aan het maaiveld. Ook deze appartementen hebben een optimale bezonning.

In het vrijstaande gebouw aan het park zijn per bouwlaag twee appartementen rondom een centraal trappenhuis met lift gelegen. Deze zeer royale appartementen zijn flexibel indeelbaar, optimaal georiënteerd op de Weltervijver en het park met op de begane grond royale buitenruimtes in het groen en tevens inpandige terrassen aan de hof met oriëntatie op de zon. Alle appartementen variëren in oppervlakte waarbij de diverse ruimten zodanig zijn gelegen dat ze vanuit de woon – eetkamer toegang geven tot een ruim terras. De hoofdslaapkamer grenst altijd aan de woonkamer.