Kantoorvilla Mac3Park | Dronten De West Dronten

Dit kantoorgebouw is de eerste van vijf nieuwe kantoorgebouwen aan De West in Dronten. Hier worden in een exclusieve en groene omgeving vijf bijzondere kantoorvilla’s gebouwd.

Bijzonder omdat de villa’s allen royaal in het groen zijn gelegen en daardoor voor Drontense begrippen een unieke werkomgeving bieden aan bedrijven die zich in de markt willen onderscheiden. Bijzonder ook vanwege de moderne eigentijdse architectuur. Strakke stoere gebouwen die zich statig presenteren aan De West en open zijn naar het omringende landschap met een alzijdige kwaliteit. 

Vanuit de gedachte dat de kantoren multifunctioneel bruikbaar zijn, dus zowel voor één huurder of koper als ook voor meerdere huurders (bedrijfsverzamelgebouw) is er een duidelijke geleding in de verdiepingen zodat “het zich thuis voelen” en “hier werk ik” versterkt wordt.
Bedrijven waarderen deze herkenbaarheid en identiteit.

Architectonisch levert dit een krachtig beeld op. De als kaders in sierverband gemetselde gevels zorgen met de grote glaspartijen voor een open karakter. De tussenlaag als verbindend element is terugliggend en sober met een verticale belijning en licht spiegelend glas zodat het onderdeel wordt van het omliggende groen en opgaat in de sluier van de bomen rondom. De tweede verdieping is wederom omlijst met metselwerk gelijk aan de begane grond.

Alle kantoorvilla’s zijn via een langzame verkeersroute door het bos te bereiken en hebben voldoende parkeerplaatsen en een overdekte fietsenstalling op eigen terrein. De entrees liggen herkenbaar en centraal in de gevel en zijn overdekt. In de centrale hal is er direct toegang tot de lift en het trappenhuis. Afhankelijk van de gebruiker(s) kan op de begane grond een centrale balie zijn of is er direct toegang tot de (afzonderlijk) verhuurbare verdiepingen met eigen ontvangstplek. Op elke verdieping zijn facilitaire ruimten voorzien. De kantoorvloeren zijn open en flexibel indeelbaar. Doordat de gevelkozijnen glas tot op de vloer hebben is er een mooie relatie binnen – buiten met uitzicht op De West, het bos of de stad Dronten.

De kwaliteit zit niet alleen in de buitenkant van het gebouw of het gebruik van duurzame materialen en technieken maar ook in haar interne functies, in een gezond binnenklimaat, slim ruimtegebruik en nieuwe flexibiliteit waar met plezier gewerkt kan worden.