Torenwoning | Woerden Nieuwbouw villa

Wonen in Waterrijk te Woerden betekent wonen in een groen villapark. Het stedenbouwkundig plan is ontwikkeld door West 8. Een aantal bouwkavels zijn aangewezen als ‘Berlage’-kavels. Het zijn kavels op markante plekken waar hoge eisen worden gesteld aan de architectonische kwaliteit van de woning.

Op sommige ‘Berlage”-kavels, zoals die van de Familie Van Geelen, is een ‘torenwoning’ met 4 bouwlagen voorgeschreven. Aan de hand van de wensen en eisen en de strakke bebouwingsvoorschriften hebben wij een concept voor de woning ontwikkeld dat is gebaseerd op de Feng Shui gedachten.

De woning bestaat uit een royale begane grond met een rustige en ruimtelijke indeling en mooie zichtlijnen naar de tuin. Vanwege het programma voor de verdiepingen ontstaat als vanzelf een slanke ‘toren’. De gevels zijn ontworpen om ‘balans en eenheid’ uit te stralen. Verder maken wij maximaal gebruik van de vergezichten op de omliggende recreatiegebieden en het centrum van Woerden. De materialisering is beperkt tot zwart metselwerk, blanke aluminium kozijnen en naturelkleurig hout voor de voordeur. Als hoekaccent op de eerste verdieping is voor de dochter een speciale kamer ontworpen.