Urban Villa | Venray

De materialen zijn beperkt tot wit geïsoleerd gevelstucwerk in combinatie met antracietkleurige aluminium kozijnen. Aan de zijgevel op de verdieping is voor deze kozijnen houten gevelbekleding geplaatst opgebouwd uit houten geoliede latten. De villa heeft een duurzaam klimaatsysteem en wordt verwarmd en gekoeld via een warmtepomp en is voorzien van een ventilatiesysteem met warmte terug winning. De villa is maatwerk met een traditionele bouwmethodiek en het concept kan op iedere ruime kavel gebouwd worden. De wanden zijn van kalkzandsteen. De dichte gevels zijn voorzien van een geïsoleerd gevelstuc-systeem met hoge isolatiewaarde. Deels hout, deels metselwerk.

De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp zijn de tijdloze minimale vormgeving met warme materialen en een zeer hoog detailniveau. Daarnaast diende de villa energieneutraal en levensloopbestendig te zijn. De villa kenmerkt zich door de krachtige lijnen in wit stucwerk die de grote raampartijen omlijsten. Het interieur is volledig in harmonie met de architectuur van de villa. De binnen afwerking is minimalistisch strak, witte wanden en deels akoestische plafonds. Grijze vloeren die buiten zijn doorgezet in lichte grijze terrassen. De keuken, badkamer, roomdivider en overig maatwerk is door een interieurbouwer uitgevoerd.

Automatisering en Energie:

De villa is energie neutraal door toepassing van hoogwaardige isolatie, triple beglazing met screens, een goed gedetailleerde gebouwschil, een lucht-water warmtepomp, een luchtbehandeling met warmteterugwinning en uit het zicht liggende zonnepanelen. De duurzame warmte via vloerverwarming met clima level zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de winter en koeling in de zomer en is in elke kamer afzonderlijk te regelen.