Villa HoBo | Bunde Nieuwbouw villa

De villa ligt in Kasen, een landelijk buurtschap in de gemeente Meerssen op het plateau plaatselijk bekend als de Dennenberg. Sinds de jaren zeventig is het gebied uitgebreid met voornamelijk vrijstaande villa’s in diverse stijlvormen van klassiek tot eigentijds modern in verschillende kleurstellingen van baksteen tot wit geschilderd of gestuukt. Verbindend element van de woningen is de ruime ligging in het meerjarig groen en het bos. 

Kenmerkend voor het kavel is de verhoogde ligging van het perceel ten opzichte van de straat en de aansluiting aan de achterzijde met een sterk talud op het bos. Op het perceel stond, in de lengterichting van het kavel en grenzend aan de straat, een kleine traditionele woning met kap. Concept achter het nieuwe plan is om het woongedeelte in twee bouwlagen zo ver mogelijk naar achteren op het perceel te leggen waardoor aan de voorzijde een mooie patio achtige tuin ontstaat en men het gehele jaar door kan genieten van een zonnige tuinplek. Op de plek van het oorspronkelijke huis komt dan de eenlaagse garage en de entree. De grootte van de woning is afgestemd op de wensen van de klant en in goed overleg met de gemeente binnen het gewenste bouwvlak ontworpen.

De villa neemt van uit elke ruimte de relatie op met de omgeving. De eigentijdse architectuur en de combinatie van materialen zoals wit stucwerk en natuursteen, de krachtige omlijningen van de grote glaspartijen alsmede de overstekken, de overdekte terrassen en de sculpturale vormen zijn de belangrijkste kenmerken van de villa waardoor deze prima past bij de moderne architectuur in het gebied.