Villa N | Beek Woning met kantoor

Ontwerp voor een riante vrijstaande villa met kantoor.

Op een voormalige bedrijfslocatie in Beek (Zuid-Limburg) zijn 4 kavels uitgegeven met een uitstekende ligging. Aan de voorzijde bevindt zich een royale laan en aan de achterzijde sluit het kavel aan op een gebied met hoog landschappelijke waarde. Het concept van de villa speelt in op het niveauverschil tussen straat en tuin. De begane grond is opgetild tot tuinniveau waardoor aan de voorzijde half verdiept geparkeerd kan worden met daarachter de kantoorruimten met daglicht vanaf de linker gevel. Er ontstaat daar een mooie patio. Het kantoor is vanaf de straat makkelijk te bereiken en staat toch in de routing los van het private woongedeelte.

In de gevels is de eenheid en rust bereikt door het totale volume als een sculpturale vorm te benaderen en de hellende daken (vereist volgens het bestemmingsplan) als vanzelf uit de beweging te laten komen. De entree naar het woonhuis is centraal in de voorgevel gesitueerd. Vanuit de hal met trappenhuis is een sterke zichtas ontworpen tot het einde van de tuin. De woonvertrekken zijn aan de tuin gelegen en door de verdiepingshoge ramen is er een prachtig contact met het landschap. Aan de eetkamer en keuken ligt een royaal overdekt terras. Dit is optisch los gehouden van de gevel met een glasstrook om voldoende daglicht in de woning te krijgen. Op de verdieping zijn de slaapvertrekken gesitueerd. De master bedroom met walk-inn closet en eigen royale badkamer ligt volledig op de tuinzijde. De ramen zijn zodanig geplaatst dat je mooi van het prachtige landschap kunt genieten.

Zowel het huis als ook het interieur en de tuin met zwembad en poolhouse zijn door Lab32 in een stijl ontworpen. De materialisering is beperkt en bestaat uit geïsoleerd wit gevelstucwerk, antraciete aluminium kozijnen, een zinken dakbedekking en accenten in zwarte breuksteen. Het uitgekiende lijnenspel en strakke design vragen om een zeer zorgvuldige detaillering. Deze kwaliteit is in het interieur doorgezet.