Villa op een Landgoed | Brabant Wonen op een droomlocatie

“Wonen op een droomlocatie.”

De kracht van de locatie ligt in het wonen in het bos aan het ven en de beleving van deze natuurlijke omgeving in de wisselende seizoenen in alle rust en met optimale privacy. De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp zijn de natuurlijke kwaliteiten van de omgeving, de relatie met het water, de bezonning, een tijdloze abstracte minimale vormgeving en een state of the art materiaal gebruik met zeer hoog detailniveau. Daarnaast zal de villa uitermate duurzaam en levensloopbestendig zijn met ruimte voor inwonende verzorging op termijn.

De routing en de woonbeleving in de villa is gebaseerd op het verbinden van binnen en buiten en het landschap integraal onderdeel te maken van de dagelijks leven in de natuur die telkens anders is. Door het vele glas, de patio’s en de open lay-out wordt de natuur naar binnen gehaald en onderdeel van het leven in huis.

 De villa bestaat uit twee woonlagen. Op de begane grond zijn de belangrijkste woonvertrekken gelegen. Deze zijn gegroepeerd rondom de centrale gang die alle ruimten verbindt en waarbij vooral de aandacht ligt op de uitgekiende zichtlijnen, de onderlinge relaties, het gebruik, de bezonning en het tuincontact. Het vele glas speelt hierin een belangrijke rol. Om het daglicht en de zon te reguleren zijn er grote overstekken en overdekte terrassen voorzien van lamellen zonwering. In het souterrain bevinden zich de facilitaire ruimten, de fitness en de overige slaapkamers. Deze zijn gelegen aan patio’s voor het daglicht en van waaruit men met trappen naar de tuin kan.

 Kenmerkend voor de architectuur van de villa is de paviljoen-achtige opzet met grote glaspartijen, de sterke horizontale daklijnen met grote overstekken en de lengte ondersteunende tuinmuren. In de materialisering is vooral gekeken naar de integratie in de natuur en een rustig beeld. Het interieur is in harmonie met de villa ontworpen waarbij de kleurstellingen op elkaar worden afgestemd. Belangrijk is de integratie van kunst.

Duurzaamheid:

Uitgangspunt is het inzetten van duurzame materialen en natuurlijke bronnen voor een duurzaam en prettig woonklimaat. De gevels en daken zijn hoogwaardig geïsoleerd en de grote glasoppervlakken hebben triple beglazing. Overdekte terrassen en automatische zonnedaken in de terrassen zorgen ervoor dat in elk jaargetijde naar eigen wens gebruik kan worden gemaakt van zonnewarmte. Dakoverstekken in combinatie met screens zorgen waar nodig voor ongewenste opwarming. Voorop staat een zeer efficiënte energiehuishouding die zal bestaan uit een warmtepomp, een luchtbehandeling met warmte terugwinning en zonnepanelen en deze te optimaliseren in combinatie met een zeer goed gedetailleerde gebouwschil. Via Domotica met centrale touchscreens en afzonderlijke bedieningselementen in de ruimten of via mobiele apparaten kunnen alle systemen in het huis en op afstand bediend worden. De installaties worden zoveel als mogelijk uit het zicht geplaatst in verlaagde dakgedeelten.