Villa R | Culemborg Villawijk Sprokkelenburg

Terug naar het midden van het land, dat was de motivatie om nog een keer te gaan bouwen. Dat werd gevonden in Culemborg. Deze historische stad is gelegen in een waterrijk gebied en wordt omgeven door prachtige natuur. In de hoek tussen de Wilhelminadreef en de Lange Dreef verrijst straks de villawijk Sprokkelenburg. Het centrum van Culemborg ligt op slechts een kwartiertje lopen. Op deze prachtige locatie komen stuk voor stuk unieke kwaliteitswoningen, waardoor Sprokkelenburg een fraaie, zeer gewilde wijk wordt.
De ligging van Sprokkelenburg is fantastisch en iedere kavel heeft unieke kenmerken. De percelen liggen tegen De Plantage of aan een doodlopend straatje, aan de rand van het buitengebied of juist dicht bij de ontsluitingsweg. Alle kavels liggen gunstig qua bezonning.

Het ontwerp voor deze villa is ruim opgezet in de breedte van het kavel en zuid gericht op de ruime tuin. Kenmerkend voor de architectuur van ons bureau zijn de mooie zichtlijnen, de ruimtelijkheid en de sterke relatie binnen-buiten die volledig is afgestemd op de locatie, de bezonning, de prachtige tuin en de woonwensen van de opdrachtgevers. De combinatie van een drietal materialen, de krachtige vormen van de glaspartijen en de sculpturale vormen zijn de blikvangers van deze villa.