Villa S | Haelen Zwevende woondoos

Moderne bouwstijl

Een modern huis waar je je thuis voelt

Deze villa is gebouwd op de oorspronkelijke plek van een gedateerde 60er jaren bungalow in Haelen. De villa speelt in op de voorliefde van de bewoners voor het buitenleven. De woonbox zweeft prachtig boven het natuurlijk glooiend landschap en is aan de voor en achterkant voorzien van panoramische raampartijen die de relatie binnen-buiten optimaliseert en het huis transparent maakt. Het mooie lager gelegen terras aan de achterzijde met zwembad en koi-vijver sluit overal aan op het overdekte buitenterras en versterkt deze relaties.

Het concept met de knik in voorgevel komt voort uit het bouwvlak in het bestemmingsplan en geeft de “doos” een spannende en eigentijdse vorm. Door de wens om alle woonruimten op een niveau te hebben ontstond centraal in het huis de mogelijkheid om een gebaar te maken met de riante hal die alle ruimtes verbindt en de imposante lichtstraat die prachtig licht naar binnen brengt. De woonvertrekken en de master bedroom met walk-inn closet en badkamer zijn op de tuin gericht. Vanuit alle ruimten is er toegang naar het overdekte terras waar het goed vertoeven is. De overige slaapkamers en de werkkamer hebben hun oriëntatie op de diepe voortuin. In het souterrain bevinden zich de garage, een berging en de technische ruimte. De kopgevel is volledig gesloten en geeft het huis aan de straatzijde door het overstek boven de garage een krachtig gebaar en versterkt het zwevend effect van de villa.

De materialen zijn beperkt tot wit geïsoleerd gevelstucwerk in combinatie met blank geanodiseerde aluminium kozijnen. Aan de straatzijde zijn voor deze kozijnen schuifpanelen geplaatst opgebouwd uit houten onbehandelde latten. De plint van het souterrain is afgewerkt met ardenner breuksteen.

De villa heeft een duurzaam klimaatsysteem en wordt verwarmd en gekoeld via een warmtepomp en is voorzien van een ventilatie systeem met warmte terug winning.

De villa is maatwerk met een traditionele bouwmethodiek en het concept kan op iedere ruime kavel gebouwd worden. De begane grond vloer is een geïsoleerde prefab vloer, de wanden zijn van kalkzandsteen en de dakvloer is uitgevoerd in een staalkonstruktie, houten balklaag met platen en isolatie. De dichte gevels zijn voorzien van een geïsoleerd gevel stucsysteem met hoge isolatiewaarde. Alle kozijnen zijn uitgevoerd in aluminium met HR ++ beglazing.

Het interieur is in harmonie ontworpen met de villa en past perfect bij de minimalistische esthetiek die de opdrachtgevers nastreefden. Strak en puur design gecombineerd met stoere warme materialen. De afwerking is minimalistisch strak, met betonvloeren, hardglazen deuren en alle kastenwanden in een stoere donkere houtfineer met een warme look en feel. De keuken is van Bulthaup, de badkamers naar eigen ontwerp met sanitair van Antonio Lupi en de verlichting voornamelijk van Deltalight. Het meubelair is van bekende kwaliteitsmerken. Alles is, tot in het kleinste detail, ontworpen en we hebben niets aan de toeval overgelaten. Daardoor is er met recht sprake van een exclusief maatkostuum met optimaal wooncomfort.