Villa SV | Culemborg Sprokelenburg

Culemborg is gelegen in een waterrijk gebied en wordt omgeven door prachtige natuur. In de hoek tussen de Wilhelminadreef en de Lange Dreef verrijst straks de villawijk Sprokkelenburg. Het centrum van Culemborg ligt op slechts een kwartiertje lopen. Op deze prachtige locatie komen stuk voor stuk unieke kwaliteitswoningen, waardoor Sprokkelenburg een fraaie, zeer gewilde wijk wordt.

De ligging van Sprokkelenburg is fantastisch en iedere kavel heeft unieke kenmerken. De percelen liggen tegen De Plantage of aan een doodlopend straatje, aan de rand van het buitengebied of juist dicht bij de ontsluitingsweg. Alle kavels liggen gunstig qua bezonning.

Het ontwerp voor deze villa is ruim opgezet in de breedte van het kavel en vooral gericht op de ruime tuin. Kenmerkend voor de architectuur zijn de mooie zichtlijnen, de ruimtelijkheid en de sterke relatie binnen-buiten die volledig is afgestemd op de locatie, de bezonning, de prachtige tuin en de woonwensen van de opdrachtgevers. De combinatie van wit gevelstucwerk en Padoek hout en de krachtige vormen van de grote glaspartijen binnen het kubistische volume zijn de blikvangers van deze villa.