Villa Tomijo | Landgraaf Nieuwbouw villa

Het bestaande woonhuis op deze plek heeft plaats gemaakt voor een moderne eigentijdse villa met drie lagen.

Aan de achterkant verdeeld over de drie verdiepingen is een patio gerealiseerd, met op twee lagen een dakterras. Op souterrain niveau is er een grote waterpartij. De materialen zijn beperkt tot wit geïsoleerd gevelstucwerk in combinatie met kozijnen van Minimal Windows. De garagepoort en zijgevel is bekleed met corten-stalen beplating

De belangrijkste uitgangspunten voor het ontwerp zijn de natuurlijke kwaliteiten van de omgeving, een tijdloze minimale vormgeving met warme materialen en een zeer hoog detailniveau. Daarnaast diende de villa energieneutraal en levensloopbestendig te zijn.

De villa kenmerkt zich door de krachtige lijnen in wit stucwerk die de grote raampartijen omlijsten.

Automatisering en Energie:

De villa is energie neutraal door toepassing van hoogwaardige isolatie, triple beglazing met screens, een goed gedetailleerde gebouwschil, een lucht-water warmtepomp, een luchtbehandeling met warmteterugwinning en uit het zicht liggende zonnepanelen. De duurzame warmte via vloerverwarming met clima level zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in de winter en koeling in de zomer en is in elke kamer afzonderlijk te regelen. Dankzij de toegepaste domotica kunnen alle systemen en installaties bediend worden. Via centrale touchscreens en afzonderlijke bedieningselementen in de ruimten of via mobiele apparaten kunnen alle systemen in het huis en op afstand bediend worden. De terughoudende detaillering in combinatie met de vorm en de gekozen materialen maakt deze villa een eigentijdse, maar passende verschijning.