Villa VS | Bilthoven Restylen woning

Deze villa is een restyling van de originele bungalow ontworpen in de vijftiger jaren door architect Van der Woerd voor de ouders van de huidige bewoners. Na een aantal jaren in het huis gewoond te hebben was het tijd voor een rigoureuze verbouwing, uitbreiding en restyling. De villa is gelegen in een exclusieve residentiële buurt in Bilthoven, omgeven door veel groen en een naaldbos in de achtertuin. Een prachtige plek om te wonen.

De nieuwe lay out waarvan een gedeelte met souterrain is na analyse van het programma volledig gereorganiseerd waarbij het de wens was om alle ruimten optimaal op de prachtige tuin, het zwembad en het poolhouse te oriënteren. De connectie met de locatie is de belangrijkste reden voor het uiterlijk van de villa. Om de relatie met de tuin en het binnen – buiten gevoel te versterken hebben alle ruimten aan de tuinzijde grote raampartijen gekregen. Aanvullend is er een zeer groot overdekt terras toegevoegd met Livium daken. Het beweegbare lamellen dak biedt in de zomer voldoende schaduw en natuurlijk licht binnen in de herfst en winter periode.

Via de extra hoge centrale entreehal is er toegang tot alle ruimtes, zoals de werkkamer, de keuken, de eet- en woonkamer, de drie slaapkamers, twee badkamers , het souterrain en de garage voor meerdere auto’s. De kinderkamers zijn gelegen rondom een centrale lounge achtige studieruimte die tevens toegang geeft tot de bioscoopruimte in het souterrain. Speciaal, en zeker niet alledaags is de mobile-home port die naadloos in het design van de voorgevel is geïntegreerd. Vanwege de hoogte van de mobile home is ruimte onder overkapping verlaagd.

De villa is bijzonder vanwege haar mooie zichtlijnen en de relaties binnen – buiten, het minimalisme design, de sterke horizontale lijnen in de gevel en de bijzondere materialen. Het interieurontwerp en het verlichtingsplan is eveneens door Lab32 architecten ontworpen. Daardoor is het overal in harmonie met het huis. Er ontstaat rust en eenvoud met heldere lijnen.

Het kleurenpalet is zowel binnen als buiten op elkaar afgestemd. Wit voor alle pleisterwerken, binnendeuren en meubelmaatwerk en lichtgrijze tinten voor de zinken gevel, de buitenkozijnen en de vloeren. Een mooie gave basis voor het spelen met gekleurde verlichting en de vele bijzondere kunstobjecten. Er is niets aan het toeval over gelaten waardoor hierbij zeker sprake is van een maatkostuum met optimaal wooncomfort.